Sajtószoba

Több mint 40 ismert ember az esélyegyenlőségi kampányban

 

A világ színes kampány során a fogyatékos emberekre és az esélyegyenlőség kérdésére igyekezett felhívni a figyelmet a KézenFogva Alapítvány. Göncz Árpádné, az Alapítvány kuratóriumi elnöke arra kért mindenkit, hogy: „Gondjaid között gondolj azokra is, akiknek lehetősége, képessége sokkal kevesebb a Tiednél!”

Merj álmodni! - Vallják a sportolók

Merj álmodni! Vallják azok, akikre mindnyájan büszkék vagyunk: sportolóink. Megálltak, elgondolkoztak, és most továbbadják a gondolataikat, hogy mi is elgondolkozhassunk.

Álmok, folytonos küzdés, kitartás a végtelenségig, hit önmagukban és a sikerben, kudarcok után újra és újra talpra állni, az emberek szeretetének lelkesítő ereje, teljesítményükkel másoknak örömet szerezni. A sportolók élete. És a fogyatékos embereké. Ezt felismerve állt jó néhány sportoló a KézenFogva Alapítvány A világ színes kampánya mellé, ami a fogyatékos emberek társadalomba való integrációját hivatott erősíteni. 

Művészi gondolatok az egyenlőségről

Csukás István Kossuth-díjas költő, író, Rofusz Ferenc Oscar- és Kossuth-díjas rajzfilmrendező, Vancsó Zoltán fotográfus. Ők mind fontosnak találták, hogy elgondolkodjanak arról, hogy miért fontos a törődés és a segítségnyújtás.

Alma együttestől Dopemanig –zenészek együtt kampányolnak a fogyatékos emberekért

Ki hinné, hogy vezérelheti közös cél a gyerekdalok csillagait és egy kemény rappert! A KézenFogva Alapítvány összehozta a magyar zenészeket stílustól függetlenül A világ színes kampány keretében. 

Nincs Áldás veled, ha ökölben a kezed!-Ha az Isten benned tükörbe néz, akkor kézben a kéz! – szól az Alma Együttes gondolata.
És valóban: A világ színes! Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint hogy a zenészek egy emberként álltak a KézenFogva Alapítvány kampánya mögé, mindegy, hogy zenéjük melyik korosztálynak szól, milyen stílusban és milyen mondanivalóval.
"Mindenki azért született a bolygóra, mert van valami, amiben a legjobb." (Dopeman)
 
 

A világ színes – Segíts, hogy az is maradhasson!

Pólóra írt színes gondolatok színészektől, ismert emberektől, a fogyatékos emberek elfogadásáért, a világ színességéért! „Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás.” (Dés-Nemes: Valahol Európában) – Kulka János Kossuth-díjas színművész ezzel a gondolattal kapcsolódik be a kampányba.

Ismert emberek fognak össze az elfogadásért

A világ színes! – Minden ember egy szín, minden személyiség egy önálló árnyalat. Ismert emberek fognak össze a fogyatékos emberekért és várják a Te csatlakozásodat is!