A világ színes! – Gondolatok a fogyatékos emberekért

Ma Magyarországon mintegy 600.000 fogyatékos ember él. Mindennapjaikról nagyon keveset tudnak a többségi társadalom tagjai, pedig jelenlétük, társadalmi szerepük ugyanolyan fontos, mint bárki másé.

Miért fontos a kampány?

  • A kampány azon az elképzelésen alapszik, hogy az érdeklődés felkeltése az első lépés a fogyatékos emberek felé.
  • Szeretnénk megmutatni, hogy a fogyatékos emberek világa színes, van miért foglalkozni velük, fejleszteni őket, és ha elfogadjuk a másságukat, akkor annyi pozitív energiát, szeretet és példát kaphatunk tőlük, amit egészséges társainktól talán soha.
  • Ma Magyarországon nagyon keveset foglalkoznak a médiumok a fogyatékos emberekkel, az oktatási rendszernek nem szerves része az érzékenyítés, ezért az átlagember, akinek nem él a családjában vagy tágabb környezetében fogyatékos ember, semmit nem tud róluk.
  • A legnagyobb félelmeket és tévhiteket a tudatlanság, a tájékozatlanság táplálja. Ezek kigyomlálása a társadalomból nagyon sok idő és energia. Ezért szeretne a KézenFogva Alapítvány egy széles társadalmi összefogáson alapuló kampányt lebonyolítani.

A négy köztársasági elnök asszony már csatlakozott a programhoz.

A figyelemfelhívó akció idején híres, ismert embereket kérünk meg, hogy gondolataikat írják fel egy pólóra. Ezeket a pólókat a Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló kampány kamionja körbeviszi az országban, hogy minél több emberhez eljussanak. Az akció végén pedig kiállítjuk őket Budapesten. Ezzel egy időben itt a weblapon is gyűjtjük a virtuális pólókat és a gondolatokat.

A TE részvételed nagyon fontos! Minél több ember áll az ügy mellé, annál messzebb hallatszódik az üzenet: A világ színes! Legyünk nyitottak a sokszínűségre, arra a pluszra, amit a fogyatékos emberek jelentenek!